22 Eylül 2012 Cumartesi

Kayserispor 3-2 Eskişehirspor l Orta Saha

İçinde oldukça galibin kim olduğunu değiştirecek pozisyonlar barındıran maçın galibi, sezon başlangıcında zor günler geçiren ve galibiyete daha çok ihtiyacı olan Kayserispor'du. Sahaya yansıtmak istediklerini rakibine oranla uzun sürelere yaymayı başarmalarına rağmen skorun geç gelmesi ise, ilk haftalarda alınamayan puanlar ile takımda henüz oturmayan güven duygusuna bağlanabilir.

Sıkıntılı günler geçiren Şota Arvaladze, geçtiğimiz hafta Ordu deplasmanında sahaya sürdüğü kadrodan 3 kişiyi değiştirdi. Kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Ertuğrul Taşkıran'ın yerinde Gökhan Değirmenci, vatandaşı Khizanishvili'nin yerinde Eren Güngör ve Ömer Bayram'ın yerinde de Riveros sahadaydı. Yine alışık olduğumuz gibi 4-2-3-1 dizilişi vardı ancak bu sefer anlayış olarak, 3'lünün ortasındaki isim daha çok 2'li merkez çıkışlı olan ve oyunun defansif yönünü daha iyi oynayan Abdullah Durak ile orta saha idare edilmeye çalışıldı. Rakip Eskişehirspor'da ise Ersun Yanal; sahasında 4-0 öne geçip, 4-2 kazandığı Gençlerbirliği maçından sadece Veysel Sarı'yı kesti ve Mehmet Güven'e şans verdi.

Maçın hemen başında görülen; Kayserispor'un topun arkasında kalıp, ileride top tutmayı çok iyi bilen Bobo'nun etrafında hızlı oyuncuları toplayarak sonuca gitme isteğiydi. Buna giderken temel kaynakları da, orta saha merkezinin kalabalık olmasıydı. Eskişehirspor orta sahası burada boğuldu ve ilk yarı boyunca karşılarında en az iki sarı- kırmızı formalı oyuncu gördüler. Bu topların devamında da Kayserispor'un istediği gibi, bolca kanatlarda bek oyuncusuyla teke tekler yakalandı. Mouche bu boşluklar sonucunda, çok hareketli devre geçirdi. Ortalarına; daha ilk dakikada Biseswar'ın boyu yetmedi, Bobo ön alan koşusunu yaptı ama dokunamadı ve bu ortalara izin vermemek için Eskişehirspor sertleşmek zorunda kaldı. Karşısındaki Akaminko sarı yedi, Kayserispor'un ilk golü bu alandan kullanılan bir duran toptan geldi.

Kayserispor'un bu kalabalık orta saha düzenine Eskişehirspor hiç cevap veremedi ama devrenin sonunda gelen duran top, imdadına yetişti. Aynı zamanda bu gol, maçın seyrini de bir anda değiştirdi. Tabii ki soyunma odasına 2-0 geride girmek ile, 2-1 geride girmek arasında çok fark var. Bir diğer anlamı; son iki hafta da altı puan alan takım güvenlenirken, dört maç boyunca sadece bir puanı olan takım panikledi.

Ersun Yanal'ın geçen haftadan kestiği tek isim olan Veysel Sarı, ikinci yarının başıyla birlikte Mehmet Güven'den tekrar formasını aldı. Burhan Eşer de, ilk devre sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan Erkan Zengin'in yerine oyuna girdi. Bu değişiklikler Eskişehirspor'a belli bir ivme kazandırdı ama esas fark Kayserispor'un orta sahasından bazı isimlerin oyundan düşmesinden kaynaklandı. En dikkat çeken isim de; Salih Dursun'du. Önce hücumda takımının 3'e 2'yi çok kötü kullanmasına neden oldu ve farkı tekrar ikiye çıkaramadılar. Ardından da savunma önünde kaptırdığı top ile, Eskişehirspor'a fırsat verdiler. Kamara'nın sol çaprazdan şutu da, direkten döndü. Bu noktada Şota eleştirilebilir, durumun 2-2'ye gelmesini beklemeden bir hamle yapması gerekirdi. Çünkü uyarılar bariz bir şekilde gelmişti.

Eskişehirspor'un bulduğu ikinci golde de; Tello'nun koşusuna hiç kimsenin cevap vermemesi ve stoperlerin alanı kontrol edememesi çok ciddi bir eksi olarak hanelerine yazıldı. Sol bek çıkışlı olan Malik Fathi'nin, ilk yarıda da defanstan yollanan bir topu anlamsız bir şekilde bırakışı sonucunda Kamara'ya gelen top vardı. Bu tip bariz hataların geri dönüşü olmayabilir.

Skor eşitlendikten sonra ise maçın havası yine farklı bir hal aldı. Bu da; Okay Yokuşlu, Ömer Bayram ve Cleyton takviyeleri sonucu taze orta saha ile maçın başındaki durumun tekrarlanmasının bir sonucuydu. Çizgiden çıkarılan, boş pozisyonlarda kaçırılan pozisyonlar oldu ama sonunda Mouche ile gol geldi ve bizce maçı daha fazla hak edenin kazandığı bir sonuç oldu.

Kayserispor: Gökhan, Steinsson, Malik, Eren, Erdal, Abdullah (82 Ömer), Salih (65 Okay), Nunez, Bisesvar (82 Cleyton), Muoche, Bobo,

 Eskişehirspor: Boffin, Akaminko (88 Nuhiu), Servet, Angelo, Dede, Hürriyet, Mehmet (46 Veysel), Tello, Kamara, Necati, Erkan (46 Burhan)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder