18 Ağustos 2012 Cumartesi

KDÇ Karabükspor 1-1 Trabzonspor l Hocaların Yanlışları

Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Bülent Korkmaz önderliğinde iç sahada tam anlamıyla direniş gösteren Kardemir Demir Çelik Karabükspor, bu sezon yeni hocası Skibbe ile doğrulardan vazgeçen bir ilk 11 ile sahaya çıkmasına rağmen tekrar aynı doğrulara gelmesi ve karşı tarafta Şenol Güneş'in ikinci yarıda doğrulardan vazgeçmesi ile yenilmezlik serisini sürdüren bir sonuç aldı. Kötü başlayan maçı, iyi sonlandırdı.

Oyuna her iki takımda 4-2-3-1 dizilişiyle başlarken, forvetin arkasındaki üçlülerin oyun yapısı aradaki farkı oluşturdu. Skibbe maç öncesi, Trabzonspor merkezden iyi bir takım açıklaması yaptı ve buna yönelik bir takımla sahaya çıktı. Üç tane merkezde oynamayı seven, kısacası 10 numara diyebileceğimiz ve soldan sağa Bilal Kısa- Selim Teber- Cernat ile sahaya dizilen Karabükspor'un bu oyun yapısı Trabzonspor'a ciddi bir oyunu kontrol etme avantajı verdi. Beklerin karşısında kontrol etmesi gereken adam olmayınca rahat bindirme yapmaları, Serkan Balcı'nın son zamanlarda hiç görmediğimiz kadar etkili oynamasını sağladı. Volkan Şen ile birlikte, Seric'i oldukça zorladılar ve Trabzonspor golü de Seric'in olduğu kanattan buldu.

Yenilen golden sonra oyuna müdahale eden Skibbe, maç başı yaptığı yanlışından dönerek Shelton'ı oyuna aldı. Böylelikle Serkan Balcı'nın bindirmeleri neredeyse sıfıra inerken, Shelton'ın hareketli oyunu da Trabzonspor savunmasını maç boyunca ilk kez zorladı. Sağ tarafa sınırlanan Cernat da merkeze çekilerek, daha alışık olduğu serbest oynama rolüne kavuştu. Cernat etkisini yine bulamadı ama buna rağmen alınan puan bunun önüne geçti.

Karabükspor doğruları bulurken, Trabzonspor doğruları kaybeden taraf oldu. Şenol Güneş'in geçtiğimiz sezon sıkça yaptığı savunma dörtlüsünü maç içerisinde bozmak, yine gerçekleşti. Bu nedenle puan kayıpları yaşayan Trabzonspor, yine bocalamaya başladı ve maçın bitmesine yarım saat varken, Vittek'in yerine Barış Özbek'in girmesi ile ilk yarıda elde tutulan maçın kontrolü ev sahibine verildi. Sonucunda da Tolga Zengin'in yanlış çıkması, Mustafa Yumlu'nun kaybolması sonucunda Trabzonspor skoru koruyamadı.


Trabzonspor takımında stoper, sol bek ve forvet eksikliğinin uzun zamandır bilinmesine rağmen bu eksikliklerin kapatılamaması ciddi bir yönetim başarısızlığı olarak dikkat çekiyor. Rakipleri önemli takviyeler ile kadrolarını güçlendirirken; Trabzonspor camiasının iki sezon öncesinde kalmış olması, geçtiğimiz sezonu çok net bir şekilde kenara itti ve bu seneye de o noktadan başlamaları kendileri adına sorun olarak gözüküyor. Geriye bakarken, ileriyi boşladılar ve takım da bulunduğu noktadan güç kaybederek çıkmış oldu.

Takımın eksikleri olmasına rağmen, Şenol Güneş yukarıda anlattığımız nedenlerden dolayı bugün puan kaybının baş sorumlusudur. Takımı geriye yaslayarak, rakibe puan ihtimalini düşündürerek iştahlarını açtı ve Trabzonspor'un da bir anlamda ritmini bozdu.

Son olarak ise; Soner Aydoğdu'nun yeni Selçuk İnan rolüne geçebileceği, Volkan Şen'in iyi günlerine doğru yol aldığı ve Sapara- Vittek'in böyle giderse bu şansları çok arayacağını söyleyebiliriz.

Karabükspor: Tomic, Uğur, Mabiala, Jahic, Seric, Birol (59 İlhan), Hakan, Selim (74 Kağan), Bilal (34 Shelton), Cernat, Mehmet

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa, Celustka, Sapara, Zokora, Soner (46Ferhat (84 Henrique), Volkan, Olcan, Vittek (64 Barış)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder