18 Ağustos 2012 Cumartesi

Eskişehirspor 0-1 Akhisar Belediyespor l Yeni Başlangıç

Spor Toto Süper Lig'in açılışını Eskişehirspor- Akhisar Belediyespor maçıyla Eskişehir'de yaparken; bizlerde yeni bir çatı altında, gizli forvet olarak yayın hayatımıza başlamanın sevincini bu yazıyla birlikte yaşamış oluyoruz. Yayın hayatımızın içeriğini Süper Lig'de oynanan maçların analizleri ve takımlarımız ile oyuncularımızın değerlendirmesi oluştururken, sizlerin yapacağınız yorumlarınız ile katılımını da blogun her alanıyla ilgili merakla bekliyoruz.


Hafta boyunca teknik direktör Ersun Yanal'ın idmanlara çıkmadığı söylentileriyle çalkalanan Eskişehirspor, sezonun ilk maçında kanayan yarasının devam ettiğini gösterdi ve Güray Vural'ın golü sonrası gelen mağlubiyet ile taraftarının yoğun tepkisiyle karşılaştı. Ligin kapalı kutularından Akhisar Belediyespor ise mütevazi kadrosuyla sevilen bir takım görüntüsü çizeceğinin sinyallerini verdi. Yine de bu sevilen takım görüntüsü, onları üst ligde tutmaya yetmeyebilir.

Eskişehirspor, kendisinden güç olarak alt seviyede olan takımlara karşı üstünlük kurma konusunda oldukça zorlanan bir takım ve bu da onların kanayan yarası olarak ifade edilebilir. Oyuna tempo kazandıramayan, organize atak girişiminden uzak olan Ersun Yanal'ın öğrencilerinin Akhisar Belediyespor maçında da aynı sıkıntıyı çektiğini gördük. Ev sahibi ekibin bu görüntüsü de, Ege'nin yeni ve tek temsilcisinin ekmeğine yağ sürdü. Savunmaya rahatça yerleşen Akhisar Belediyespor, yavaş Eskişehirspor'a karşı sık sık dinlenme fırsatı buldu.


Kısa aralıklarla gelen iyi sonuçlar ertelemiş gibi gözükse de, Eskişehirspor cephesinde taraftar ile yönetimin arası hiç iyi olmadı. Her fırsatta birbirlerine ters giden bu ikili, taraftarın "yönetim istifa" diye tempo tutmasıyla sezonun ilk maçından bizlere hatırlatıldı. Bu ikiliye bir de Ersun Yanal eklenince, ortaya iyice karışık bir durum çıkıyor ve her kötü sonuçta bu olayların gündeme gelecek olması da takımın önündeki büyük engel olarak göze çarpıyor.

Servet Çetin- Diego tandeminin benzer özelliklerde olması, özellikle önümüzdeki maçlar için hareketli forvetlere bir ışık saçtı. Hürriyet Güçer'in stoperlerin arasına girerek savunmayı üçlemesi sonrası, Alper Potuk'un orta sahada yalnız kalması ve böylelikle oyunun tamamen kanatlara yığılması; Akhisar Belediyespor'un zayıf olduğu merkeze yük binmesinin önüne geçti. Kanatlardan gelmeye çalışan Eskişehirspor'a cevap ise, stoper çıkışlı Çağdaş Atanlı bek takviyesi ve sürekli geriye gelen Emrah Eren ve Sertan Vardar ile geldi. Ersun Yanal ise Alper'in yanına ek bir adamı almak için 73 dakika bekleyerek, açılış maçında sınıfta kaldı.

Eskişehirspor'un elindeki tek forvet olan Nuhiu'nun ortaya koyduğu performans; yedeklerde forvet olmaması, ilk 11'de Nuhiu'nun olmasından kötü değil yorumlarını beraberinde getirecek türden bir performans şeklindeydi. Ağır, rakip stoperler arasında kaybolan Nuhiu'nun bu görüntüsü Eskişehirspor'un mutlaka forvet transferi yapması gerekliliğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Aynı sorun kalede de olmasına rağmen, artık o bölge için yapacak bir şey yok.


Süper Lig'deki ilk maçında 4-4-1-1 dizilişi ile kanatları tamamen kapatmayı başaran Akhisar Belediyespor, önümüzdeki maçlarda merkezden gelebilen takımlara karşı ekstra önlemler almak zorunda. Aksi taktirde Kürşat Duymuş ve stoper oynaması durumunda Çağdaş Atan gibi ağır isimlerin önünde sadece Merter Yüce yeterli olmayabilir.

Eskişehirspor: Boffin, Veysel, Servet, Diego, Dede, Hürriyet, Alper, Erkan (73 Mehmet), Kamara, Nuhiu, Burhan (46 Tello)

Akhisar Belediyespor: Oğuz, Çağdaş, Kürşat, Merter, Sertan, Emin (61 Anıl ), Uğur, Ahmet, Bikoko (76 Mustafa), Emrah (67 Güray), Bruno)

2 yorum: